onsdag 8 maj 2013

The American Dream - skapades av "Banksters" (2)


Här går vi igenom den Amerikanska drömmen och hur den ofta blir en mardröm för många människor. 
Här besvaras även ett antal frågor angående Bankväsendet/Riksgälden och det ekonomiska systemet i Sverige. Chefsekonom Lars Hörngren på Riksgälden, tar sig tid att förklara sin syn på det hela.


The American Dream - By The Provocateur Network

Videon uppladdad den 2 jan 2011
A simple animated explanation of HOW the private Federal Reserve steals your money and WHY it must be stopped.

*
Fem frågor direkt till Riksgälden 2013-04-09 om hur Banksystemet fungerar i Sverige

Lars Hörngren, Chefsekonom på Riksgälden, (bild) svarar här på fem frågor som en av bloggens läsare, Herr Zeke Varg, undrat över.
*
Lars Hörngren skriver först följande inledande kommentar till sina lämnade svar. 

*

- Jag ska göra mitt bästa för att besvara dina frågor.
 Vissa av dem rör dock fundamentala förhållanden i det ekonomiska systemet som Riksgälden inte vare sig kan eller vill bestämma över. 

Vårt uppdrag är att finansiera statsskulden i det ekonomiska system som finns här och nu. 

Dina frågor antyder att du är inspirerad av tankar på betalningsmedel skapade via banker är en bluff och konspiration. 

Så kan man tänka. Man kan också föreställa sig och argumentera för ekonomiska system byggda på andra principer än det nuvarande (även om jag som traditionellt utbildad ekonom inte förstår vad dessa idéer egentligen går ut på). 

Men som statlig myndighet är Riksgäldens uppgift att agera inom de förutsättningar som nu gäller, grundade på beslut fattade av Sveriges riksdag. Vill då åstadkomma förändringar i det systemet är det till företrädare i riksdagen (eller till regeringen) du bör vända dig.
Låt mig, efter denna inledande kommentar, ta frågorna en och en.

--------------------------------------------------------------------------------

1) FRÅGA:  Varför lånar landet upp påhittade pengar skapta ur luft av privata storbanker ?
*

1) SVAR: Riksgälden lånar upp medel för att finansiera statens betalningar. Det viktiga för oss är att de medel vi lånar upp kan användas för att fullgöra statens åtaganden. Att vi dag för dag ser till att finansiera pensioner, löner, fakturor för Jas-plan och allt annat som staten har åtagit sig att betala för visar att det fungerar alldeles utmärkt.

-------------------------------------------------------------------------------
2) FRÅGA: Förnekar ni att de krediter som tas upp är skapta ur tomma luften ?
*

2) SVAR: Här hamnar man lätt i en närmast filosofisk diskussion. Låt mig i stället vara lite konkret. Anta att en privatperson – Kalle – använder en del av sin lön till att sätta in pengar på ett konto i Riksgäldens system för upplåning kallat Riksgäldsspar. 

Han har därmed bidragit till att finansiera statsskulden. Riksgälden använder de pengar vi lånar av Kalle (tillsammans med annan upplåning) för att betala statens utgifter. Och när Kalle vill använda sitt sparande i Riksgälden till något annat, till exempel att köpa en ny diskmaskin, kan han ta ut pengarna igen, med ränta.

Har Riksgälden skapat något ur tomma luften? 


Har Kalle gjort det? 

Inte vad jag kan se. 

Både Kalle och Riksgälden uppnådde dessutom sina mål. Han ville spara en del av sin lön för att kunna köpa något i framtiden. Riksgälden ville låna. Vi betalade honom ränta för att han lät oss förfoga över hans pengar under en tid. 

Man kan tycka att bankbaserade (elektroniska) betalningsmedel är underliga, men för Kalle och för Riksgälden fungerar de utmärkt. En ordning där staten (och alla andra) skötte sina betalningar med sedlar och mynt är hur som helst omöjlig i en utvecklad ekonomi (om det nu är det är det tänkta alternativet).

----------------------------------------------------------------------------------------
3) FRÅGA: Om jag var den som satt och skrev in krediterna i min dator och lånade ut dem till stater mot pantvärden och ränta, tycker ni det är acceptabelt? 

Hade kanske gått en aning bättre om min titel var Dr. Zekerias Varg , associate GOLDMAN SACHS. ? 
*

3) SVAR: Jag förstår inte den här frågan. 

Vi betalar ränta eftersom vi får förfoga över långivarens pengar under en tid. Det är en ersättning för att långivaren under samma tid avstår från att använda pengarna för egna utgifter (eller för utlåning till någon annan). 

Det är inget konstigt i detta. (Dessutom kan jag nämna att Riksgälden inte ställer några panter för vår upplåning.)

-----------------------------------------------------------------------------------------

4) FRÅGA: Riksbanken har tidigare i ett skriftligt svar till en viss Henning Witte erkänt att valutasystemet fungerar enligt ovan: http://carlnorberg.files.wordpress.com/2012/10/riksbanken-svar-pdf-8-7-10-eml1.pdf  

Ljuger Riksbanken för folket?

*
4) SVAR:
Riksbankens svar till Henning Witte ger en i mina ögon vettig beskrivning av hur banker fungerar när det gäller hur utlåning och inlåning hänger samman.
*
----------------------------------------------------------------------------------------

5) FRÅGA: Varför skapar inte Riksbanken själv sina krediter istället för att skuldsätta landet till den privata "Bankster Cabalen?"
*

5) SVAR:  Den här frågan är också svår att tolka, eftersom jag inte förstår vad du menar med ”skapa sina krediter själv”. 

Jag vet heller inte om du syftar på Riksbanken (vilket är vad som står, trots att Riksbanken inte ägnar sig åt upplåning) eller Riksgälden. Vad Riksgälden beträffar kan vi inte finansiera oss på annat sätt än genom att låna av andra. 

Det må sedan vara Kalle i exemplet ovan eller Goldman Sachs som är långivare.

I Riksbankens fall är det lite krångligare. Det beror på att Riksbanken är Sveriges centralbank och fordringar på Riksbanken, till exempel sedlar och mynt, i sig fungerar som betalningsmedel. Men frågor om centralbanker fungerar bör du i så fall rikta till Riksbanken.

Kort sagt: ”Påhittade” eller ”riktiga” pengar – vad man än lägger in i de begreppen – spelar för Riksgälden verksamhet ingen som helst roll. Vi löser den uppgift vi har fått av riksdagen och regeringen med den sorts pengar som finns.
*

Med vänlig hälsning
Lars Hörngren
________________________________
Lars Hörngren
Chefsekonom
Telefon 08-613 47 36

Mobil 070-248 61 45

Riksgälden

103 74 Stockholm
www.riksgalden.se

(Full kred. till Chefsekonom Hörngren för att han tog sig tid att besvara läsarfrågorna och även gjorde detta både noggrant och snabbt - ett föredöme som svenska myndigheter kan lära sig mycket av. Ett extra plus för att han faktiskt använder ordet "konspiration" på ett avspänt sätt:) Reds.anm.)
  *



 
Riksbanken: - Vi skapar själva svenska pengar

2013-04-11 Ställde Mr. Zeke Varg en fråga via mejl direkt till Riksbankens ledning, angående deras möjligheter att som centralbank att själva skapa SEK.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Jag undrar varför riksbanken via riksgälden tar upp lån från de privata centralbanker som skapar dollarn och utgör strukturen i federal reserv bank. 
Det är ju så att Riksbanken själv är en centralbank som kan skapa landets valuta ( enligt olika modeller) så varför lånar riksbanken upp "pengar" som skapas av privata intressen ur luft ? (det genom gammal hävd i kombination av folks okunskap över hur pengar skapas)
Det är ju ganska uppenbart ett jättepyramidspel där alla tvingas spela med.
*

SVAR: Riksbanken kan förvisso skapa svenska kronor men ingen annan valuta. 

Om vi vill ha t.ex. amerikanska dollar måste vi köpa dem eller låna dem. Riksbanken har valt att låna dem och Riksgälden hjälper då Riksbanken att genomföra detta.
*
Hälsningar
Information Riksbanken

 


Bankväsendet - den största bluffen genom tiderna
- förklarad på ett enkelt sätt

*
Videon uppladdad den 11 sep 2011
The Greatest Scam on Earth - The Money Scam! The Money Scam is hidden right out in the open, yet buried in complication and confusion. 

A retired banker describes simply, the world's Money Scam and the reason every country is now going bankrupt. Private bankers have stolen the money creation process, and whereas once our money was created by the governments, debt-free, it is now created out of thin air and issued as debt with interest charges. 

In today's banker controlled world, money = debt, debt = slavery and therefore money = slavery --- our monetary systems have become systems of enslavement. Money is created out of nothing, issued as debt, not enough money is created for the future interest payments and inflation steals our savings. 

The money creation process should be taken away from the banks and given to the governments who can create money debt-free, interest-free. This is how it used to be done and we needed no income taxes. Finally, it is explained what we should do to stop supporting the money scam.

Videoinfo: An oldie but a goodie. From the archives.
Enhanced sound from original version.

The American Dream - skapades av "Banksters"

3 kommentarer:

  1. "Man kan också föreställa sig och argumentera för ekonomiska system byggda på andra principer än det nuvarande (även om jag som traditionellt utbildad ekonom inte förstår vad dessa idéer egentligen går ut på)."
    Ja, det säger väl allt om ekonomer. De lyder bra. Inga hjältar. Ingen moral. Vidare; man tvingas att stödköpa USD och det + våra fyra onda systrars kommande kollaps lär suga allt av värde. Man är gråtfärdig. Våra barn och barnbarn kommer att hata oss...om de vaknar nån gång en dyster dag.

    SvaraRadera
  2. Det är tyvärr väldigt många idag som bara "lyder order" inom myndigheternas olika verksamheter.

    Kritiskt tänkande är en dödssynd.

    Man får lätt uppfattningen att övervägande delen av fårfarmen har samma kapacitet till att kritiskt ifrågasätta sina "överordnades" beslut, som motsvarigheten hade i 30-talets Tyskland...

    SvaraRadera
  3. IP: 212.214.217.4 May 10, 2013 05:57:00 AM
    ISP: TDC Sverige AB
    Organization: Stockholm
    Host: gateway.riksgalden.se

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.