tisdag 7 maj 2013

Saudiarabien avrättade 7 unga män för brott begångna i tonåren


Saudiarabien avrättade i mars 2013 sju unga män offentligt. Avrättningarna genomfördes trots att FN vädjade om att männens dödsstraff skulle omvandlas till fängelse.



RT 2013-03-13
Saudiarabien avrättade nyligen 7 unga män offentligt. Avrättningarna skedde i början av mars 2013 trots att FN vädjade om att männens straff skulle omvandlas till fängelsestraff.


De 7 männen avrättades offentligt för att avskräcka andra från att begå liknande brott i Saudiarabien.

2009 dömdes männen för att ha ingått i ett gäng som utförde ett par väpnade rån. Alla 7 anklagade var då tonåringar och under 18 år vid tillfället för de påstådda brotten. Det fanns uppgifter om att tonåringarna utnyttjades av äldre män som organiserade den brottsliga verksamheten.

Ungdomarna dömdes ändå alla till döden av en Saudiarabisk domstol. De sköts nyligen till döds på ett torg av en Saudisk exekutionspatrull.

Det här fallet är långt ifrån unikt i Saudiarabien. Fallet kom till allmänhetens kännedom när en av de unga åtalade lyckades få ut ett meddelande till nyhetsbyrån AP.

I meddelandet avslöjade den åtalade att hans erkännande som användes av domstolen hade torterats fram av Saudisk polis.
*
http://rt.com/news/saudi-arabia-execution-juveniles-188/

*








Saudiarabien avrättade 7 unga män för brott begångna i tonåren

1 kommentar:

  1. --Saudiarabisk prinsessa hade slavar i USA--

    11 juli

    En saudiarabisk prinsessa är misstänkt för att ha använt slavarbetare i USA. Hon kan straffas med upp till 12 års fängelse.

    Meshael Alayban anhölls efter att hennes ex-hushållerska från Kenya meddelade polisen att Alayban höll henne fången i sitt hus i Kalifornien mot hennes vilja och tvingade henne att arbeta.

    Kvinnan fråntogs passet och fick inte lämna huset.

    Domstolen har släppt Alayban mot 5 miljoner dollar i borgen. Hon måste nu ha på sig en GPS-sändare och får inte lämna landet utan förvarning.

    http://swedish.ruvr.ru/2013_07_11/Saudiarabisk-prinsessa-hade-slavar-i-USA/

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.