lördag 14 juli 2012

Turkiet: - Syrien sköt nog inte ner F4-planet vi försökte starta krigöver...

Syriens luftvärn sköt trots allt inte
ner det omtalade turkiska F4-planet


RR 2012-07-13
Idag dementerade Turkiska arméns generalstab att det turkiska rekognosceringsflygplanet RF-4E, som i slutet av juni kraschade över Medelhavet, skulle ha skjutits ner av syriskt luftvärn.




En utredning har visat att det tidigare uttalandet om att det turkiska flygplanet blev nedskjutet av Syriens luftvärn var felaktig, står det i generalstabens nya officiella meddelande.

Enligt Erdoğan Karakuş, pensionerad general vid Turkiska flygvapnet, är den nya versionen av händelsen att F4-planets pilot antingen begick ett misstag eller att ett tekniskt fel orsakade kraschen.

Den nya versionen gäller från och med idag...





---Så här lät det tidigare (2012-06-25) i media:---

Turkiet: Nedskjutningen=

- EN ATTACK MOT HELA NATO!


EU fördömer i dag Syriens nedskjutning av ett turkiskt stridsflygplan i fredags. Turkiet skruvar upp tonläget och landets vice premiärminister säger att Turkiet i morgon kommer begära att Nato ska se Syriens nedskjutning som en attack på hela militäralliansen.
*

Vid dagens utrikesministermöte i Luxemburg sa EU:s utrikeschef Catherine Ashton att EU fördömer den nedskjutning som hon kallar “oacceptabel”.

– Vi fördömer Syriens oacceptabla nedskjutning av ett turkiskt militärplan i fredags. Mina första tankar går till piloternas familjer, för vilka det har varit en förödande tid, säger Catherine Ashton.

Det var i fredags som Syrien sköt ner ett turkiskt F-4-plan. Syrien hävdar i dag att nedskjutningen skedde för att skydda landets suveränitet, men Turkiet menar att planet sköts ner över internationellt luftrum.[...] 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ...Då var det ju rätt bra att Turkiet inte hann starta sitt efterlängtade krig och mörda 1000-tals barn av den anledningen åtminstone. Men de kommer säkert på någon annan bättre anledning att kriga snart...


FREDSKRIG?

...Skam den som ger sig...


SR 2012-07-13
I USA oroas man i dag av rapporter om Syriens kemiska stridsmedel och landets utrikesminister Hillary Clinton sade att omvärlden ytterligare måste öka trycket på regimen i Syrien.




Enligt tidningen Wall street Journal har Syriens militär börjat flytta de kemiska stridsmedlen från de lager där de i vanliga fall finns. Det kan tolkas som att regimen i Syrien planerar att använda vapnen - antingen i utpressningssyfte eller mer konkret, skriver tidningen, som citerar amerikanska underrättelsekällor.


- Bää... - Jag är fåraktigt oroad...

Syrien har stora lager av bland annat saringas och senapsgas, vilket länge oroat omvärlden.


En talesperson för utrikesminister Hillary Clinton sade i dag att Syriens ledning kommer hållas ansvarig, om den inte kan garantera att de kemiska vapnen förvaras säkert.

Samtidigt försöker USA tillsammans med sina allierade driva igenom en resolution i FN som skulle sätta större press på regimen i Syrien - men har fortfarande inte fått med sig Kina och Ryssland. Det behövs tydligare reaktioner från omvärlden, sade USA:s utrikesminister Hillary Clinton under en resa i Asien.

– Assadregimen kommer inte förändras det minsta om inte omvärlden ökar pressen, sade Clinton, och hon uppmanade Ryssland att stödja det amerikanska resolutionsförslaget.


undermattan.blogg

Turkiet: - Syrien sköt nog inte ner F4-planet vi försökte starta krig över...

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.