torsdag 26 juli 2012

Människorättsorganisation: - Telia Sonera medbrottsling till övergrepp

Människorättsorganisation: 

Skandalöst att svenska staten
medverkar till övergrepp
på oppositionella i diktaturer

DN  2012-04-18
Martin Uggla, ordförande i människorättsorganisationen Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter, anser att uppgifterna om Telia Soneras agerande i regionen är "anmärkningsvärda och skandalösa".


*

– Uppgifterna som kommit fram visar ju att Telia Soneras uppgifter om att man agerar på ett etiskt acceptabelt sätt helt enkelt inte stämmer. Det som har blivit så tydligt är att man aktivt bistår regimen i exempelvis Vitryssland.

Uggla anser att Telia Sonera i första hand nu måste börja följa sina egna etiska riktlinjer men även stå upp för internationella åtaganden.

– Det är oacceptabelt att man i sitt agerande bryter mot centrala internationella människorättskonventioner, och när de hamnar i konflikt med nationell lagstiftning väljer man att lägga sig platt för exempelvis den vitryska regimen.




- Om det inte fungerar att stå upp för mänskliga rättigheter måste Telia Sonera, enligt Uggla, ompröva sin närvaro eller formerna för sin närvaro i regionen.



Martin Uggla betraktar Telia Sonera som "ett slags medbrottsling" till övergreppen som sker på oppositionella och människorättsaktivister i regionen.

– Det blir också absurt när Telia Sonera hänvisar till att man måste följa landets lagstiftning eftersom det är polisen och regimen som begår brotten. Det resonemanget håller inte när man pratar om diktaturer eller ett land där det inte finns någon fungerande rättsstat.

Uggla konstaterar att svenska staten tillsammans med finska staten äger en majoritet av Telia Sonera.

– Sveriges regering går gärna ut och talar om att man aktivt stöder yttrandefrihet; man har gjort mänskliga rättigheter till en profilfråga. Samtidigt är man storägare i ett bolag som agerar på det här sättet, och det går helt enkelt inte ihop.

TT


---NEWS FLASH!---

Sveriges övervakning 2012 är
lika pervers och människofientlig

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KRIMINELL SVENSK RIKSDAG
& REGERING BRYTER MOT
BÅDE GRUNDLAGEN
OCH FN:s STADGAR

FN:s deklaration om de
mänskliga rättigheterna

FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna antogs 1948 av FN:s generalförsamling i Palais de Chaillot, Paris. Texten till deklarationen om de mänskliga rättigheterna skrevs av FN:s kommission för de mänskliga rättigheterna, med Eleanor Roosevelt som ordförande.
*
FN:s Artikel 12

  • Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.


Både Datalagringsdirektivet

och FRA-lagen är brott mot:

- SVENSKA GRUNDLAGEN:


Regeringsformen 2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

1 § Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad

1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,

2. informationsfrihet: frihet att inhämta och mottaga upplysningar samt att i övrigt taga del av andras yttranden,

2 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot tvång att giva till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende.

3 § Anteckning om medborgare i allmänt register får ej utan hans samtycke grundas enbart på hans politiska åskådning.

- Varje medborgare skall i den utsträckning som närmare angives i lag skyddas mot att hans personliga integritet kränkes genom att uppgifter om honom registreras med hjälp av automatisk databehandling. Lag (1988:1439).



6 § Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i annat fall än som avses i 4 och 5 §§.

- Han är därjämte skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande.
Lag (1976:871).







- Först hämtade de kommunisterna,
...och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist...


- Sedan hämtade de de fackanslutna,
...och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten...


- Sedan hämtade de judarna,
...och jag protesterade inte, för jag var inte jude...


- Sedan hämtade de mig,
...och då fanns ingen kvar som protesterade.





I och med teledatalagringen ger vi staten ett verktyg som gör att man i efterhand kommer kunna spåra precis vem som gjort vad med vem, var och när.



Det betyder till exempel att staten förbehåller sig rätten att kunna ta reda på hur politiska organisationer byggs upp, vilka läkare du kontaktar och hur ofta, hur många och täta kontakter du har med dina vänner och bekanta.



Den goda staten säger att dessa uppgifter inte ska missbrukas, men hur vet vi att staten alltid är god? Hur kan vi idag förutspå hur de framtida begränsningarna för användandet av datalagringens information kommer se ut?

Vilka andra konsekvenser har lagen?

Utöver frågan om vår rätt till privatliv finns det andra negativa aspekter med denna massiva datalagring.Det leder det till självcensur; människor kommer undvika att kommunicera om känsliga saker.

Att bromsa kommunikationen i ett modernt samhälle, att rädsla och tveksamhet sprider påverkar allt annat – lycka, välfärd, omsorg, skola … allt.

- Och självcensuren är verklighet.



Tyskland som exempel

Efter införandet av datalagringsdirektivet i Tyskland gjordes en undersökning där 11% av de tillfrågade uppgav att de undvikit att använda epost, telefon eller mobiltelefon.

- Hela 52% uppgav också att de antagligen inte skulle använda telekommunikation för känsliga ärenden.



Datalagring är inte effektivt mot den brottslighet man vill komma åt. En annan undersökning från Tyskland som gjordes innan datalagringen avskaffades där visade att lagringen endast gjort skillnad i 0,002% av brottsutredningarna. Ja, du läste rätt: noll komma noll noll två procent.


- Den Tyska författningsdomstolen anser datalagringen OLAGLIG!



Den tyska versionen av EU:s direktiv om datalagring är olaglig. Det har Tysklands författningsdomstol kommit fram till. EU-kommissionen analyserar nu vilka konsekvenser domen får.




Fler artiklar på DN om Sveriges diktaturhandel:






undermattan.blogg - Människorättsorganisation: -Telia Sonera medbrottsling till övergrepp

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.