onsdag 18 april 2012

Polisens vilda MC-jakt - 22-åring dog (hela videon)


Video och info från 2011 i anslutning till en dödlig polisjakt av en MC i 250 kilometer i timmen. En 22-årig motorcyklist och hans flickvän, Veronica Temel, kraschade till slut med dödlig utgång...
*


- Polisens egen film från bilarna

som jagade motorcykeln...




... Men polisens film från helikoptern på mc-jakten saknas...


Aftonbladet Publicerad: 2011-07-22
Polisen har ingen övervakningsfilm från helikoptern som följde biljakten som slutade med en dödskrasch i södra Stockholm.

*

--Orsaken är enligt polisen "ett tekniskt fel."--

 MISSTÄNKT??

I förrgår kväll (2011-07-20) jagade polisen en 22-årig man och hans 17-åriga flickvän som färdades på en motorcykel i hög hastighet genom södra Stockholm.

Polisens efterföljande, som skedde med polisbilar och en polishelikopter, slutade med att 22-åringen kraschade in i en vägbom i 200 kilometer i timmen och avled. Hans 17-åriga flickvän Veronica Temel överlevde kraschen och har i en intervju med Aftonbladet anklagat poliserna för att ha orsakat hennes pojkväns död.

– Polisen har tagit min pojkväns liv och det går inte att ersätta, säger hon till Aftonbladet.

Polisen menar däremot att inga fel begåtts i samband med efterföljandet.

– Ingenting tyder i nuläget på att vi handlat annat än korrekt, har Karin Solberg, informationsansvarig vid Söderortspolisen, sagt till Aftonbladet.

Nu visar det sig att det inte finns någon övervakningsfilm från polisens helikopter. Övervakningsfilmen hade eventuellt kunnat visa om efterföljandet gått rätt till.

– Det finns inte någon film på grund av ett tekniskt fel. 


Om jag förstod det rätt har det inträffat någon sorts glapp, men jag kan inte svara på de frågorna, säger Andreas Brånstad, polisinspektör vid polisen i Söderort.



Varg Gyllander, pressekreterare vid rikskriminalpolisen, bekräftar att det inte finns någon övervakningsfilm från helikoptern men vill i övrigt inte kommentera händelsen.

– Vi svarar inte på några frågor, säger han.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

22-åring på mc dog efter extrem

polisjakt (polisens version) 


Stockholm/TT
En polisjakt och hastigheter på över 250 kilometer i timmen föregick en mc-olycka i Stockholm sent på onsdagen. Den 22-årige mc-föraren avled på sjukhus. Natten till torsdagen fanns inga planer på granskning av polisinsatsen.

En passagerare, en 17-årig flicka, klarade sig nästan utan fysiska skador när mc:n kraschade in i bommarna till ett vägarbete, enligt polisen. Mc:n upptäcktes när den körde mot enkelriktat och mot rödljus i centrala Stockholm på onsdagskvällen.

En civil polispatrull startade efterföljandet.

- Då gick det fort, men inte sådär jättefort, säger polisens presstalesperson Diana Sundin. Färden gick mot Trollbäcken i Tyresö kommun söder om Stockholm. Där vände mc-föraren tillbaka mot city, men sedan ändrade han åter riktning och fortsatte på E 4 mot Södertälje.

Eftersom hastigheterna då var extrema beordrade länsvakthavande polisbefälet stopp för efterföljandet.

- Det gick fruktansvärt fort; över 250 kilometer i timmen, säger Sundin. Polispatruller i



bilar avvaktade i stället vid påfarter längs E 4, och högt upp i luften följde en helikopter mc:n via kameror.



17-åringen, liksom den nu avlidne 22-årige mannen, är hemmahörande i Stockholmsområdet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


”Polisen tog min pojkväns liv”
(Veronicas version)


22 juli 2011 kl 13:32

Flickvännen överlevde vansinnesfärden med mc. En 22-årig man kraschade sin motorcykel vid en polisjakt i Stockholm i förrgår och dog. Men hans flickvän som åkte med överlevde. – Polisen har tagit min pojkväns liv och det går inte att ersätta, säger Veronica Temel, 17, till Aftonbladet.

Klockan 22.15 kraschade en motorcyklist in i en vägbom i vid tunneln på Årstalänken i 200 kilometer i timmen. Den 22-årige föraren dog. Men hans flickvän, som åkte med på motorcykeln och som slungades 20 meter vid kraschen, överlevde med skrubbsår, svullnader och fick bara sy tjugo stygn på hakan.

45 minuter tidigare försökte hennes pojkvän, som inte har mc-körkort, köra från polisen när de kontrollerade motorcykelns hastighet. Det blev början på en polisjakt genom södra delarna av Stockholm.

Enligt polisens tidigare uppgifter avbröt de jakten med bil tidigt, eftersom det var för farligt på grund av de höga hastigheterna som tidvis var uppe i 250 kilometer i timmen. Istället valde man att följa motorcykeln med helikopter på så hög höjd ”att ingen kan ha sett den”.


”Men Veronica Temel som vårdas på sjukhus menar att polisens berättelse inte stämmer utan att polis körde efter med bilar ända tills olyckan inträffade. Och dessutom ska helikoptern ha kört ”jättelågt”.

– Vi såg den hela tiden, jag hörde den bakom mig. Det var därför han fick panik, säger hon till Aftonbladet.”


Hon är kritisk till polisens insats, men de står fast vid sin bild av händelsen. Men det har startat en intern utredning, säger polisens informatör Karin Solberg till SvD. – Även om man i nuläget inte kan se något formellt fel har en intern utredning startat, det är standardförfarande vid en sådan händelse.

- Vi såg helikoptern hela tiden, jag hörde den bakom mig. Det var därför han fick panik.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: 
 – Veronica borde givetvis också ha dött. En krasch i 200 km/t på mc brukar man inte överleva. Som kvinnlig passagerare på en MC har man säkert ingen större möjlighet att tvinga föraren att stanna. 

Att polisen fortsätter hetsa föraren av MC:n i 250 km/t är att utsätta passageraren  för verklig överhängande livsfara. Man måste utgå ifrån att den kvinnliga passageraren som åker därbak är OSKYLDIG till förarens trafikförseelser….

– Därför vore det bra att inte försöka ta livet av henne…  


- Det är 1000 gånger mer kriminellt att utsätta en oskyldig för livsfara än att köra en MC mot rött ljus.

En gång för länge, länge sen ryktades det om att det fanns länder där folk ansåg det bättre att 10 skyldiga undkom lagen än att 1 oskyldig utsattes för justitiemord.

– Nu för tiden kallas väl folk med den åsikten för terrorister… :(  

... Att sen filmen från helikoptern försvunnit p g a ett tekniskt fel väcker tvivel om inte den "läckta" polisfilmen från bilarna redigerats före den släpptes för att inte misskreditera polisens insats...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poliser frias efter dödskrasch


Publicerad 2011-11-18 05:26
Polisen var inte skyldig till att en 22-årig mc-förare dödskraschade under en polisjakt i Stockholm den 20 juli. Förundersökningen har lagts ned.

– Jag kan inte hitta något som pekar på att poliserna varit vållande, säger åklagare Håkan Roswall till Metro.Enligt utredningen avbröt polisen jakten av säkerhetsskäl vid flera tillfällen och var inte i närheten när olyckan inträffade.

Mannens flickvän som var passagerare överlevde olyckan.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------

Sidan läst och godkänd av:
IP: 147.186.254.98 [Trace] April 30, 201208:02:25 AM
ISP: Rikspolisstyrelsen
Landed: undermattan.blog.com/2012/04/17/polisens-mc-jakt-22-aring-dog
---------------------------------------------------------------------

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

5 kommentarer:

  1. enkelt, hade han stannat hade han levt.

    Hade jag bestämt, hade jag dragit puffran och skjutit.

    Kör själv hoj och för snabbt ibland, men denna idiot hade inte på en hoj att ens göra.

    polisen gjorde rätt, tyvärr, loosern som var duktig på att köra rakt fram och på bakhjulet, kunde närsomhelst ha stannat, parkerat och då antagligen undkommit ifrån polisen själv.

    inget hat, inge bullshit, bara kristall klar fakta.

    //k

    SvaraRadera
  2. Så det är bättre att döda nån än låta dem komma undan, är det det du säger?

    Varför inte smart gripa honom när han väl stannat? Regnr fanns ju. Och span kan man ju ha på många vis. Mer framgångsrikt än så här i alla.

    Om en ung människa dör är det alltid att se som en förlust.
    Varför förstår inte du så simpla saker?
    Tror du poliserna mår bra nu ?
    Två förluster alltså. Och ingen vinst för nån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ;) ...vem vet, kanske en av de inblandade poliserna som la den första kommentaren..?

      Radera
    2. Förlust är det absolut, men hans egna val och fick ta konsekvenserna va det, inget konstigt med det.

      Radera
  3. Bättre han än någon annan.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.