lördag 10 mars 2012

REINFELDTS MÖRDANDE VÄLSTÅND


Reinfeldt: Vårt välstånd

bygger på handel


SR 2012-03-09 Beslutet av regeringen 2008 att FOI, Försvarets forskningsinstitut, skulle bli konsult för att Saudiarabien skulle kunna utveckla och renovera pansarvärnsvapen, ligger helt i linje med det avtal som skrevs under 2005. Det säger nu statsminister Fredrik Reinfeldt (M).



– Alla beslut som regeringen fattar, fattas baserat på att det är inom ramen för det samarbetsavtal som vi har med Saudiarabien. Så länge vi har den typen av avtal, möjlighet att agera i enlighet med det avtalet, och så länge vi håller oss inom lagar och regler. Det är det som regeringen har gjort.

- Men varför är det bra? 

- Är det bra för Sverige??

– Ni kommer aldrig få mig att darra på manschetten när det gäller det som ger jobb, det som ger exportinkomster till Sverige. Sverige har byggt sitt välstånd, sin rikedom, våra möjligheter att ha bra sjukvård, bra välfärd, på att vi handlar med andra länder.

Det är det vi har diskuterat under en lång stund, hur små, öppna ekonomier ska kunna klara den konkurrensen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!


 
Att sälja barn till pedofiler skapar också arbetstillfällen på bordeller. Eller varför inte fiska upp alla delfiner och sälja deras ögon som souvenirer till Japanska turister. - Var går egentligen gränsen där arbetstillfällen inte är viktiga för Herr Reinfeldt?

Pengarna som vapenindustrin tjänar går rakt ner i fickorna på ett fåtal giriga och rika aktörer. Tro inte att folket får dessa mördarpengar som ökat välstånd...
...Folket får bara nöjet att dö deras krig.

Moderaterna flyttar miljard efter miljard till  kompisar i skatteparadisen. De säljer ut landet tidigare generationer kämpat för att bygga upp. De säljer till vänner och bekanta för småpengar.

När de talar om välstånd så är det välstånd för gammelmoderaterna och adeln i landet, inte någon annan.

- Hur många behöver dö i mellanöstern för att en Svensk direktör ska få sin moderata guldfallskärm?

Om svaret är 400 miljoner i fallskärmskostnad så behöver vi sälja vapen till diktaturerna för 3 gånger det beloppet. Resultatet blir kanske att 1000-tals dör för att direktören skall få sin fallskärm... 

...Vilka pengar skulle det annars vara som finansierar?

I o f s skapar det arbetstillfällen och det håller samtidigt folk fullt upptagna, så att ingen hinner fundera över hur saker och ting egentligen hänger samman...

- Men, man måste dra en gräns när det gäller allt. - Var går din gräns?

Krigsindustrin håller på att fullständigt ta över världen. Varför? - Därför att de demokratiska systemen världen över har tagits över av politiker som företräder krigsindustrins intressen.

Media kommer inte att informera någon om sånt här eftersom media idag lyder under samma herrar som styr politikerna. - Sök på nätet så länge det finns kvar.
-SR & SVT upplever just nu "a moment of clarity"


- It's all true I tell you :)




Svenska folket: Ingen

vapenexport till diktaturer


SVT Publicerad 9 mars
Ingen vapenexport till diktaturer om svenska folket får bestämma. Det visar en undersökning som Sveriges Television låtit göra.



- Majoriteten i riksdagen
tycker däremot annorlunda.


Av de tillfrågade i Sveriges Televisions undersökning tycker 78 procent att Sverige inte bör exportera vapen till diktaturer.


Bara 13 procent säger att Sverige visst kan exportera vapen även till diktaturer.

Det är Sifo som på Sveriges Televisions uppdrag genomfört undersökningen och frågat 1.000 personer.

Frågan som ställdes var:

Bör Sverige exportera vapen till diktaturer eller bör Sverige inte det?

Den mycket tydliga majoriteten står i direkt kontrast till våra folkvaldas inställning i riksdagen.

Flera av partierna har i regeringsställning varit positiva till att exportera vapen till diktaturer, bland andra Saudiarabien som nu är i fokus.


Socialdemokraterna ingick 2005 samarbetsavtalet med Saudiarabien, detta avtal ansåg både Moderaterna och Centerpartiet att man skulle förlänga 2010.

 
Reinfeldt försvarar
Statsminister Fredrik Reinfeldt försvarade också på fredagen regeringens linje att det visst går att exportera vapen till diktaturer om det sker enligt idag gällande lagar och regler.

-Sverige har byggt sitt välstånd, sin rikedom, möjligheter till bra sjukvård och välfärd på att vi handlar med andra länder, säger Fredrik Reinfeldt.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven drev samma linje när han frågades ut i SVT-programmet Hübinette.

-Under förutsättning att det sker med de regler som riksdagen har beslutat och de regler som myndigheten satt upp, så är det för att vi av säkerhetspolitiska skäl ska ha en försvarsindustri så att vi själva kan förse oss med försvarsmateriel, säger Stefan Löfven.

Två partier sticker ut
När avtalet skulle förlängas 2010 ville Folkpartiet och Kristdemokraterna riva upp avtalet men eftersom regeringen inte kunde enas i något beslut förlängdes avtalet per automatik fram till 2015.

Två partier sticker tydligt ut och det är Vänsterpartiet och Miljöpartiet som hela tiden verkat för ett förbud mot vapenexport till diktaturer.

Sverigedemokraterna tycker däremot att dagens regler fungerar bra och att det är i sin ordning att exportera vapen till diktaturer.

Vapenexport överhuvudtaget
Resultaten i SVT:s undersökning skiljer sig inte särskilt mycket från tidigare opinionsundersökningar. År 2009 publicerade Demoskop en undersökning där 92 procent ansåg att det ska vara förbjudet med vapenexport till länder där mänskliga rättigheter kränks.

När det gäller inställningen till vapenexport i allmänhet är attityderna i Sverige betydligt mer jämnt fördelade.

På frågan "Bör Sverige överhuvudtaget ägna sig åt export av militära vapen?" svarar 42 procent att Sverige bör få exportera vapen om dessa är militära medan 39 procent däremot anser att Sverige inte ska kunna exportera militära vapen.

Så tycker partierna om vapenexport till Saudiarabien /SVT




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SVT - Vapensamarbete med Saudiarabien


SR - Vapensamarbete med Saudiarabien




SR LJUDKLIPP




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

———SR UPDATE 2012-03-09——–


*Reinfeldt* gav FOI uppdraget

om Saudivapen


Text: SR 2012-03-09Det var regeringen Reinfeldt som beslutade att ge FOI tillåtelse att skriva ett projektavtal för att hjälpa Saudiarabien med vapenfabriken. Beslutet togs på ett regeringssammanträde den 20 november 2008, där Fredrik Reinfeldt var ordförande, och där även statsråd från Folkpartiet och Kristdemokraterna var med.

Försvarsminister Sten Tolgfors (M) har de senaste dagarna försökt tona ner regeringens roll i projekt Simoom, alltså planerna på att hjälpa Saudiarabien att bygga en vapenfabrik.

I en debattartikel skrev han exempelvis att regeringspartierna är överens om att det inte ska byggas någon svensk vapenfabrik i Saudiarabien. I SVT:s Aktuellt fick han frågan vad det betyder.

Du har i dag också skrivit att regeringspartierna är överens om att det inte ska byggas någon vapenfabrik i Saudiarabien. När träffade ni den överenskommelsen?

– Det förs ständiga diskussioner kring detta, svarade Sten Tolgfors.

Jan Björklund kände inte till det i går. Är det någon överenskommelse som ni har träffat i dag?

– Det har förekommit oerhört mycket spekulativa uppgifter i media de senaste dagarna. Det är knappt man hinner kommentera dem alla.

Men beslutet om, när regeringspartierna blev överens om att det inte ska byggas någon fabrik i Saudi, det kom i dag?

– Den frågan har då, vill jag vara tydlig med, inte varit aktuell, för det finns inga sådana avtal, svarade Sten Tolgfors.

Det vi nu kan avslöja är att efter att FOI lämnat över en förstudie till Saudiarabien om vapenfabriken beslutade regeringen på ett regeringssammanträde den 20 november 2008 att låta FOI gå vidare och förhandla fram ett projektavtal.

I beslutet står det: “FOI bemyndigas vidare att under forskningsavtalet med berörd saudisk myndighet förhandla ett projektavtal om deltagande som konsult för att Saudiarabien självt ska kunna skapa en säker hantering av explosivämnen i landet utifrån svensk kunskap och svensk modell, samt att renovera och modifiera befintliga anti-tankvapen”.

Beslutet citeras i en handling som Ekot publicerat på webben i tisdags.

Vi vet vilken beteckning beslutet har (FO:2008/3004/MIL) och ringde upp kanslisekreteraren på försvarsdepartementet för att få reda på var och när beslutet togs och vilka som var närvarande. Det visar sig att beslutet togs på ett regeringssammanträde den 20 november 2008.
 


– Då var Fredrik Reinfeldt med, ordförande, som han brukar vara, Odell, Leijonborg, Larsson, Carlgren, Hägglund, Carlsson, Borg, Malmström, Sabuni, Billström, Tolgfors och Björling, säger kanslisekreteraren.

Förutom statsminister Reinfeldt och försvarsminister Tolgfors var alltså flera representanter för Folkpartiet och Kristdemokraterna närvarande på mötet. Det är partier som under lång tid har varit kritiska till samarbetet med Saudiarabien. / SR


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5007602



----SVENSKA FREDS----

SÅ SNURRAR
VAPENKARUSELLEN


VAD ÄR VAPENKARUSELLEN?
Svängdörrspolitiken inom vapenindustrin är vapenkarusellen. Svängdörrspolitik kommer från engelskans “revolving doors”. Svängdörrspolitik syftar till den rörelse som finns för personer som stiftar/verkställer lagar/regleringar, industrin som påverkas av lagarna/regleringarna och lobbyfirmorna. [...]


Det militära komplexet
Det militärindustriella komplexet är en term som syftar på gemensamma intressen mellankrigsmaterielindustrin, militären och det politiska etablissemanget. Militären är beroende av att industrin förser dem med vapen.


Vapenindustrin är beroende av att myndigheterna beställer deras produkter. Tillsammans bildar dessa tre en ”järntriangel”[...]


LOBBYING
Att försöka påverka samhällsutvecklingen genom lobbying är inget nytt. Det nya är att i princip varenda företag och hyfsat resursstark organisation tar egna initiativ via sin PR-avdelning eller inhyrda specialister.


Under 2009 investerades 41,3 miljarder kronor i information/PR. Leif Johansson, lobbyist och grundare av PR-byrån Idétorget, beskriver förändringen: “För 30 år sedan var politiken inseminatör.


Idag är politikern inte längre i början av påverkansprocessen, utan har blivit barnmorska. Det är andra som inseminerar och politikern har inte en aning om vilka barn som kommer ut.” [...]


--------------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 195.67.88.219 [Trace] ISP: TeliaSonera AB – March 10, 201209:47:09 AM
Organization: Riksdagen
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/10/reinfeldts-mordande-valstand
---------------------------------------------------------------------
undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:


  1. BLI MED DEN STORA ILLUMINATI BROTHERHOODEN I DAG OCH LIVA EN BÄTTRE OCH LYCKLIGT LIV.
    VÄLKOMMEN TILL RICHES AND FAME STORA TEMPEL. Är du en affär Man eller kvinna, politiker, musikal, student och du vill vara rik, kraftfull och vara känd i livet. uppnå dina drömmar genom att vara medlem i Great Illuminati brödraskapet idag kan du kontakta vår agent via whatsapp +2348055902757 eller EMAIL: (theworldilluminatiam666@gmail.com)

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.